sobota, 22 listopada 2014

Jaglanka z orzechami i miodem - Il miglio con miele e noci



Jaglanka z orzechami i miodem - pyszna dawka energii z samego rana!

SKŁADNIKI na 1 porcję:
50 g kaszy jaglanej
1/4 szklanki mieszanych orzechów (30g)
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki kurkumy
cynamon


Kaszę wypłucz i ugotuj z dodatkiem kurkumy. Do ugotowanej kaszy dodaj orzechy, cynamon i miód. Zjedz na ciepło.

 Il miglio con miele e noci

Ingredienti per una persona:
50g di miglio
¼ di bicchiere dei noci (30g)
1 cucchiaio di miele
½ di cucchiaio di curcuma
La cannella

Sciacquare e cuocere il miglio con l'aggiunta di curcuma. Aggiungere al miglio cotto dei noci, la cannella ed il miele. Mangiare appena cotto.



3 komentarze:

  1. jaglanka pełna bakali.... niebo w gębie! wczoraj robiłam właśnie zapiekankę jaglaną z bakaliami!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam zapraszam do udziału w konkursie
    http://coolinarnie.pl/2014/11/14173/jesienny-konkurs-z-kasza-do-zdobycia-ksiega-szefow-kuchni

    OdpowiedzUsuń
  3. zaczne diete uwielbiam kasze ,owoce,orzechy bedzie mi brakowalo jogurtow i kefiru......ale

    OdpowiedzUsuń