SKŁADNIKI:
50 g płatków ryżowych
1 szklanka mleka
2 łyżeczki cukru brzozowego (lub innego dowolnego)
2 łyżki musu jabłkowego
1/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka pestek słonecznika
dowolne owoce do dekoracji: u mnie physalis i pestki granatu
Płatki ryżowe wsyp do garnka i zalej mlekiem. Zagotuj , dodaj cukier, cynamon i gotuj 2 minuty ciągle mieszając. Dodaj mus jabłkowy i dokładnie wymieszaj. Płatki zdejmij z ognia i przelej do miseczki, udekoruj dowolnymi owocami, posyp pestkami słonecznika. Smacznego :)
FIOCCHI DI RISO CON LATTE VEGETALE E FRUTTA
INGREDIENTI:
50 g di fiocchi di riso
1 bicchiere di latte
2 cucchiaini di zucchero di betulla (xilitolo)
2 cucchiai di mousse di mele
1/4 cucchiaino di cannella
1 cucchiaino di semi di girasole
la frutta per decorare: da me alkikinger e semi di melograno
Versare I fiocchi di riso nella pentola e coprire con il latte. Portare in
ebollizione, aggiungere lo zucchero, la cannella e cuocere per 2 minuti
mescolando continuamente, dopodiché aggiungere la mousse di mele. Togliere il
composto dal fuoco e versare in una ciotola, decorare con la frutta, cospargere
con semi di girasole.
Buon appetito:)
jak kolorowo i pysznie!
OdpowiedzUsuń