




Bezglutenowe spaghetti z warzywami - zdrowa i pyszna dawka energii. Proste w wykonaniu, szybki i smaczne :)
SKŁADNIKI:
200 g makaronu spaghetti bezglutenowego Garofalo
1 cukinia
3 marchewki
1/2 papryki czerwonej
4 pomidory
suszone olej do smażenia
rozmaryn świeży o
opcjonalnie: starty parmezan do posypania
Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Marchew obierz, odetnij końce, paprykę oczyść. Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć warzywa i krótko przesmaż, dodaj odrobinę wody.Pod koniec możesz dodać listki rozmarynu. Warzywa podduś chwilę, by były al dente. Do warzyw dorzuć makaron i delikatnie wymieszaj. Przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.
Spaghetti senza il glutine con le verdure
INGREDIENTI:
200g di spaghetti senza il glutine
1 zucchina
3 carote
½ di peperone rosso
4 pomodori secchi
olio
rosmarino fresco
a paicere: cospargere con il parmigiano grattugiato
Cuocere la pasta al dente. Scolarla. Sbucciare le carote, tagliare le sue estremità, pulire il peperone. Tagliare a listarelle sottili le zucchine, le carote, il peperone ed i pomodori. Scaldare in una padela una piccola quantità di olio, e friggere brevemente le verdure, aggiungere un po’ d'acqua. Alla fine è possibile aggiungere le foglie di rosmarino. Stufare le verdure un attimo lasciandole al dente. Aggiungere la pasta alla verdura e mescolare delicatamente. Trasferire in un piatto e cospargere con il parmigiano grattugiato.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz