![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSxF89wCbCFE6DYJGWWXhoGaTdpsH4yRh6G8F0Bif_ikqTKcyGt4ygkA_o9Tbw05g6HNLQ9AyLmtpOe5o7cBeBXiElppTNfwK6js66HYd8iSNbcxpfOTw5IO4nKMqZn1TEbyKbHbrNPjU/s200/30_min_wl+-+Kopia.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHG1qD3WHiAAOFZmq744usbZcALLouvy9MqCwbDBWhYln70-J-ajYSXrg0AMMuoQiL4jkCDFN1-k4DlpbTH3KllIJhjlBusf2ht4ibZnwJtb-spCF8qC7s0h9DLbD8xSMX8OCMVZtC9rk/s200/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-d1PS7OG1qfG91_K-sfApnVkR_f9L3f-IjcA7hCkT_udzP94HI-14ZublR8NFaNcUq-HNns5XxnwdMmdk8fJTvkCvXV81KzU6vXnCbVccghyphenhyphenT8UUDsMdW3HBwRC3ng6q7XwyJdSx_gh0/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVzOK7upRK7AhL1oe4qp8Ub49VeKhUOi6kbReCC18Q5KnAAKBJXPu_u3eu_ijAGkrtn_hwmVICRoFPZ3RFPKttI31xSBU7WK6E4z4MMbm7nIP2IH0StAAiXYuWWwaHyEvBJQTc_Jr63Ag/s200/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsON3M9-ZsFCFhjN4-u4qEtIfPQ4LM14QUoB53AoOgdtRO5qEkdpHCOVi4J3RFJ2TxTHo5rF6XQ2NMJluedCHFEMb-qyiSskyzVnL17dPURtyX82OgSBa9GMRLsMLYefO00lc5L4J3mpE/s200/wegetarianskie_wl.png)
Bezglutenowe spaghetti z warzywami - zdrowa i pyszna dawka energii. Proste w wykonaniu, szybki i smaczne :)
SKŁADNIKI:
200 g makaronu spaghetti bezglutenowego Garofalo
1 cukinia
3 marchewki
1/2 papryki czerwonej
4 pomidory
suszone olej do smażenia
rozmaryn świeży o
opcjonalnie: starty parmezan do posypania
Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Marchew obierz, odetnij końce, paprykę oczyść. Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć warzywa i krótko przesmaż, dodaj odrobinę wody.Pod koniec możesz dodać listki rozmarynu. Warzywa podduś chwilę, by były al dente. Do warzyw dorzuć makaron i delikatnie wymieszaj. Przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.
Spaghetti senza il glutine con le verdure
INGREDIENTI:
200g di spaghetti senza il glutine
1 zucchina
3 carote
½ di peperone rosso
4 pomodori secchi
olio
rosmarino fresco
a paicere: cospargere con il parmigiano grattugiato
Cuocere la pasta al dente. Scolarla. Sbucciare le carote, tagliare le sue estremità, pulire il peperone. Tagliare a listarelle sottili le zucchine, le carote, il peperone ed i pomodori. Scaldare in una padela una piccola quantità di olio, e friggere brevemente le verdure, aggiungere un po’ d'acqua. Alla fine è possibile aggiungere le foglie di rosmarino. Stufare le verdure un attimo lasciandole al dente. Aggiungere la pasta alla verdura e mescolare delicatamente. Trasferire in un piatto e cospargere con il parmigiano grattugiato.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz