czwartek, 12 marca 2015

Bezglutenowe spaghetti z warzywami



Bezglutenowe spaghetti z warzywami - zdrowa i pyszna dawka energii. Proste w wykonaniu, szybki i smaczne :)  

SKŁADNIKI: 
200 g makaronu spaghetti bezglutenowego Garofalo
1 cukinia 
3 marchewki
 1/2 papryki czerwonej
 4 pomidory
 suszone olej do smażenia 
rozmaryn świeży o
opcjonalnie: starty parmezan do posypania

 Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Marchew obierz, odetnij końce, paprykę oczyść. Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć warzywa i krótko przesmaż, dodaj odrobinę wody.Pod koniec możesz dodać listki rozmarynu. Warzywa podduś chwilę, by były al dente. Do warzyw dorzuć makaron i delikatnie wymieszaj. Przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.



Spaghetti senza il glutine con le verdure

 INGREDIENTI: 
200g di spaghetti senza il glutine
1 zucchina
3 carote 
½ di peperone rosso
4 pomodori secchi 
olio
rosmarino fresco 
a paicere: cospargere con il parmigiano grattugiato 

 Cuocere la pasta al dente. Scolarla. Sbucciare le carote, tagliare le sue estremità, pulire il peperone. Tagliare a listarelle sottili le zucchine, le carote, il peperone ed i pomodori. Scaldare in una padela una piccola quantità di olio, e friggere brevemente le verdure, aggiungere un po’ d'acqua. Alla fine è possibile aggiungere le foglie di rosmarino. Stufare le verdure un attimo lasciandole al dente. Aggiungere la pasta alla verdura e mescolare delicatamente. Trasferire in un piatto e cospargere con il parmigiano grattugiato.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz