niedziela, 18 stycznia 2015
Bezglutenowa szarlotka w szklance
Bezglutenowa szarlotka w szklance - propozycja na bardzo łatwy, szybki i pyszny deser.
Ciastka bezglutenowe mają to do siebie, że bardzo się kruszą, ale jest mnóstwo smacznych sposobów na ich wykorzystanie. Dzisiaj jeden z nich. Deser idealny na niedzielne popołudnie :)
SKŁADNIKI:
ciastka kruche bezglutenowe
mus jabłkowy lub prażone jabłka
opcjonalnie: orzechy i cynamon
Ciastka pokrusz. Mus jabłkowy możesz wymieszać z odrobina cynamonu i orzechów.
W wysokiej szklance układaj naprzemiennie warstwę pokruszonych, bezglutenowych ciastek i warstwę musu jabłkowego.
Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
deser niby prosty, a jak pyszny! i prezentacja super!
OdpowiedzUsuń