piątek, 16 stycznia 2015

Bezglutenowa szarlotka



Bezglutenowa szarlotka na kruchym spodzie - jedna z najsmaczniejszych jakie jadłam i jedna z najszybszych - pod każdym względem. Szybko się robi, a jeszcze szybciej znika ;)
Naprawdę pyszna i delikatna. Polecam :)

SKŁADNIKI:
200 g mąki - koncentratu ciasta kruchego bezglutenowego
1 jajko
140 g cukru pudru
100 g masła
1 łyżeczka cynamonu
3 jabłka
masło do smarowania
mąka bezglutenowa do wysypania formy

Wszystkie składniki wsyp do miski i dokładnie wymieszaj mikserem.
Jabłka obierz i pokrój w plastry. Tortownicę ( o średnicy ok. 22 cm) wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto wyłóż na blachę i ułóż na nim jabłka. Lekko posyp cynamonem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem.



1 komentarz:

  1. uwielbiam szarlotkę, a w takim wydaniu na pewno smakuje obłędnie!

    OdpowiedzUsuń