Bezglutenowy sernik na zimno z pomarańczą - pyszny, delikatny, prosty i szybki do wykonania. Idealny z dodatkiem słodkiej pomarańczy. Uwielbiany przez dzieci - i nie tylko ;)
SKŁADNIKI:
400 g serka waniliowego homogenizowanego
150 ml śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki żelatyny
1 wyfiletowana pomarańcza
Śmietankę ubij, a na koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodawaj stopniowo serek miksując na małych obrotach.
Żelatynę
rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudź i wlej do
masy serowej miksując na najwyższych obrotach.
Masę serową wylej na tortownicę (średnicy ok.22 cm) i wstaw do lodówki do stężenia na kilka godzin.
Przed podaniem udekoruj kawałkami pomarańczy.
Smacznego :)
prezentuje się znakomicie!
OdpowiedzUsuńDobrze wyglada ale i super smakuje.Jest juz w lodowce. Aniu! pieknie zrobilas swij blog! Profesjonalnie.
OdpowiedzUsuń