sobota, 10 stycznia 2015

Bezglutenowy sernik na zimno z pomarańczą



Bezglutenowy sernik na zimno z pomarańczą - pyszny, delikatny, prosty i szybki do wykonania. Idealny z dodatkiem słodkiej pomarańczy. Uwielbiany przez dzieci - i nie tylko ;)

SKŁADNIKI: 
400 g serka waniliowego homogenizowanego
150 ml śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki żelatyny
1 wyfiletowana pomarańcza


Śmietankę ubij, a na koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodawaj stopniowo serek miksując na małych obrotach.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudź i wlej do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. 
Masę serową  wylej na tortownicę (średnicy ok.22 cm) i wstaw do lodówki do stężenia na kilka godzin.
Przed podaniem udekoruj kawałkami pomarańczy.


Smacznego :)


2 komentarze:

  1. Dobrze wyglada ale i super smakuje.Jest juz w lodowce. Aniu! pieknie zrobilas swij blog! Profesjonalnie.

    OdpowiedzUsuń