sobota, 7 marca 2015

Bezglutenowe ciasto z jabłkami

Bezglutenowe ciasto z jabłkami  - ekspresowe i dziecinnie proste do wykonania. Smakuje jak najlepsza, domowa tradycyjna szarlotka. Polecam gorąco!

SKŁADNIKI:
250 g mieszanki bezglutenowej do ciast Agluten
3 jajka
60 g masła lub margaryny
30g mleka
2 jabłka

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
Tortownicę (ok. 22 cm by ciasto było wyższe niż moje;)) wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wyrównaj. Na wierzchu ułóż obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut - pieczemy do suchego patyczka.
Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)


 
 


3 komentarze: