SKŁADNIKI:
250 g mieszanki bezglutenowej do ciast Agluten
3 jajka
60 g masła lub margaryny
30g mleka
2 jabłka
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
Tortownicę (ok. 22 cm by ciasto było wyższe niż moje;)) wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wyrównaj. Na wierzchu ułóż obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut - pieczemy do suchego patyczka.
Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
pyszny kawałek ciasta, idealny na popołudniowy deser :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie;
OdpowiedzUsuńhttp://magicznakuchnia.blox.pl
Suche, niejadalne, wyladowalo w koszu...
OdpowiedzUsuń