czwartek, 5 marca 2015

Bezglutenowe placki bananowe

Bezglutenowe placki bananowe  - to dowód na to, że dieta bezglutenowa może być naprawdę smaczna. Pyszne, lekkie, delikatne i proste do wykonania. Pięknie pachną bananami i  kokosem... Polecam gorąco!

SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 banan
2 jajka
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki wiórków kokosowych
olej kokosowy do smażenia


Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą blenderem. Patelnie teflonową bardzo dobrze rozgrzej. Rozpuść niewielka ilość oleju kokosowego i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z miodem i wiórkami kokosowymi.

1 porcja zawiera średnio:

energia: 202 kcal
białko: 8 g
węglowodany: 20 g
błonnik: 3,5 g
tłuszcze: 11 g
cholesterol: 187 mg

1 komentarz: