SKŁADNIKI:
• 1 kg chudego twarogu na serniki (użyłam Emilki)
• 180 g cukru brzozowego (ksylitolu)
• 5 jaj
•1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego + do podsypania blachy
Wszystkie składniki: ser, cukier, jajka i siemię lniane umieść w misie miksera i krótko zmiksuj – tylko do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 20-21 cm natłuść i obsyp lnem. Masę serową wylej na blachę. Sernik przykryj szczelnie folią aluminiową.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz jeszcze 90 minut. Po wystudzeniu sernik wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Dowolnie dekoruj owocami.
Smacznego :)

prosto, pysznie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie ;) Bardzo lubię takie zwarte serniki, a jak do tego jest kremowy to zupełny ideał ;)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuń