![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn7_jHLhZz_6kByQ2W7HFv7yDBWlpkMeI1Z5hcU3j5zKwwiCl24Qc0nUUu2JvTD6e2nDOmXfRzfKD-sixS5FkE7tdAs1vChyafPuaYIo36KtW6TwnVBD708a9InnxHx4OCj9B7qryDGys/s200/30_min_wl+-+Kopia.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJeE4CWd2wVefO70ymThKW9Jdz8av6h31ykMAbcWxEnUgNee6ZfHtAIV7PRP3onO9vxL7BBB8luW0gsjIr-M7Dpq7f-jUo_HoJdym7gKRFSQF-_eHPdlXghV66X7PtcQN4ZbrefkVq6Zc/s200/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDRQ4CclllwStdw70ehBaG1iJx_jcNVFJvlYu_nznzGx97nIYFyg8TGcpqgfoHvRAY4EmgcN1u3ek5nZF4kYFRBzYUdKQxUyGkYDNKsPoOHOT-apxrzfF_TjVq4gtA3REyDNIHxO1g24w/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBcmDl01NSafWi0q1yCNY3lN1IM-51Ywq_W9ZdKSHDb4NbZJ8CKDApbTtipuvWKtOZ1NJ0iBpoOqN1o8lZjpcCizaKzHPTjVuVccuObHnjSs2V_jzKeSP0AatswFtqrBsOw-h89NDdu0k/s200/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_ikD8dwowfbjEjY6bFs1Es23odmsRzP6-GdpxDIA2ZA2G8vaCWa3_yBEq7hxBoLHKWqvsyAUz2zlVpY3nXzeuLCywAoW2C_WXCjEwgnPQrcdUbw8FhdaCub50aV0uSNNQgZzBMLYny7A/s200/wegetarianskie_wl.png)
Bezglutenowy makaron z warzywami czyli wiosna na talerzu!Pyszne, lekkie, zdrowe i kolorowe danie. Polecam bardzo!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
100 g makaronu bezglutenowego penne z quinoa Garofalo
1/2 brokuła
1/2 cukinii
1 marchew
1/2 czerwonej papryki
1 łodyga selera naciowego
ok. 10 cm pora
1/2 czerwonej cebuli
5-6 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz ziołowy,
1 ząbek czosnku
olej kokosowy
Makaron ugotuj al dente wg przepisu na opakowaniu.
Marchew obierz i pokrój w plastry, cukinię przekrój wzdłuż, łyżeczką wydrąż pestki i pokrój w półplasterki.
Brokuła podziel na różyczki, pora i seler pokrój w plastry, paprykę i cebulę w paski. Pomidorki przekrój na pół.
Na głębokiej patelni rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego i wrzuć cebulę oraz ząbek czosnku. Podsmaż. Czosnek wyjmij i dodaj por, podsmaż minutę, a następnie dodaj marchew oraz paprykę. Podsmaż 2 minuty. Do warzyw wrzuć seler, brokuła i paprykę - wymieszaj i podlej niewielka ilością wody (1/4 szklanki). Duś ok. 5 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Warzywa muszą pozostać lekko twardawe.
Dodaj pomidorki. Wymieszaj i dopraw do smaku sola i pieprzem ziołowym. Na koniec dodaj makaron i wszystko delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz