środa, 18 marca 2015

Bezglutenowy makaron z brokułami, orzechami i sezamem

 
Bezglutenowy makaron Garofalo z brokułami, orzechami i sezamem - smak, który totalnie mnie zachwycił. Danie proste i szybkie do zrobienia, a nieprzeciętne w smaku. Koniecznie spróbujcie.


Składniki na 1 porcję:
70 g makaronu bezglutenowego np.penne z komosą Garofalo
1 mały brokuł
2 łyżki sezamu
20 g orzechów włoskich
2 łyżki oleju sezamowego lub oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól, kolorowy pieprz

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Brokuła podziel na różyczki. Na rozgrzanej patelni na małym ogniu upraż ziarna sezamu i pokruszone orzechy z dodatkiem zmiażdżonego czosnku oraz oleju lub oliwy około 2 minut. Na patelnię z sezamem dodaj brokuła i podsmaż ok. 5 minut, następnie dodaj makaron. Wszystko wymieszaj, posyp pieprzem i ewentualnie posól.



1 komentarz:

  1. świetny makaron, szczególnie podoba mi się dodatek orzechów :)

    OdpowiedzUsuń