SKŁADNIKI:
500 g mieszanki bezglutenowej Nutrii Free Mix per Pane
380-400 g letniej wody
15 g świeżych drożdży
10 g soli
20 g oliwy z oliwek
Drożdże rozpuść w 100 ml ciepłej wody. Do miski wsyp mąkę i dodaj rozpuszczone drożdże, wymieszaj.
Następnie dodaj resztę wody, sól, olej i dokładnie wymieszaj. Ciasto musi być gładkie i jednolite.
Ciastu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto lekko przemieszaj i i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformuj kulę. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na 30 minut.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 30-40 minut.
Studź na kratce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz