wtorek, 31 marca 2015
Jajka faszerowane pastą z awokado
Jajka faszerowane pastą z awokado zawinięte w szynkę parmeńską. Pasta z awokado jest idealna jako nadzienie do jajek,ale też pomidorków czy dodatek do kanapek. Jajka z tym dodatkiem naprawdę wspaniale smakują. Propozycja na Wielkanocny stół, ale nie tylko Polecam!
SKŁADNIKI:
pasta:
1 miękkie i dojrzałe awokado
2 jajka
1/2 małej cebuli
sok z 1/2 limonki
sól, pieprz, zioła (np. do sałatek)
4 jajka
8 plastrów szynki parmeńskiej
kiełki lub rzeżucha do dekoracji
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
4 jajka przekrój w poprzek i delikatnie wyjmij żółtka.
Pozostałe 2 jajka, żółtka i cebulkę pokrój w drobną kostkę.
Awokado rozduś widelcem, dodaj sok z limonki i wymieszaj. Dodaj jajka z cebulą, posól i popieprz oraz dopraw ziołami do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Jajka napełnij przygotowanym farszem, zawiń w plastry szynki parmeńskiej i udekoruj.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz