![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUlC-9gKX8vDnUJOK6ntjHrm3juE2Y9ZEDeAPqEDzexmknnpKOLiemvlE3DZ20LRGYFzP2Rhjemb-UEUsSOVo0Ole-q-uTeNf5maQLffCXV3OWbspZvzcjQ8yn6xQxEYopPyrygMicxCI/s1600/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyXl05lOk3Wm1Kddg2CCCuwenWUx823oOyioNWcc6GI8GvYAoAefw05xYWDeOm0Jghx6S2Khkns97JhYwwbHI6L1cm6XrX_AiEzYwMyvE0ICjwcpCxwLSFPySjnD7JHZDEjKcAwI_GHAY/s1600/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNN6zJ8eex87RJVx8Fb9AUyTfFjiVsiEQavcWnSTvbHsHLrSV6G8B1YN-cW65VPanhl-BUOlNuOQ7-RemxjQh0o91YcA4Jl8kGSq6IHSlsHhAR1aMNqG0nPWbUwZOSbRTomC1DhGYwqWk/s1600/bezgluten_wl.png)
Bezglutenowa kruszonka z jabłkami albo jak kto woli crumble z jabłkami. Wspaniały, przepyszny deser w wersji bezglutenowej . Prosty i szybki do wykonania. Idealny do popołudniowej kawy z kulka lodów...
SKŁADNIKI:
220 g mieszanki bezglutenowej do ciast Agluten
80 g cukru
100 g miękkiego masła
1 kg słodkich, kruchych jabłek
2 łyżki brązowego cukru
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, wymieszaj z brązowym cukrem.
Z mieszanki mąki, cukru i masła przygotuj kruszonkę i wstaw na 10 minut do zamrażarki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż owoce i posyp je kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut - kruszonka musi się zezłocić.
Podawaj ciepłe np.z lodami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz