piątek, 24 kwietnia 2015

Bezglutenowa kruszonka z jabłkami



Bezglutenowa kruszonka z jabłkami albo jak kto woli crumble z jabłkami. Wspaniały, przepyszny deser w wersji bezglutenowej . Prosty i szybki do wykonania. Idealny do popołudniowej kawy z kulka lodów...


SKŁADNIKI:
220 g mieszanki bezglutenowej do ciast Agluten
80 g cukru
100 g miękkiego masła
1 kg słodkich, kruchych jabłek
2 łyżki brązowego cukru


Jabłka obierz i pokrój w kostkę, wymieszaj z brązowym cukrem.
Z mieszanki mąki, cukru i masła przygotuj kruszonkę i wstaw na 10 minut do zamrażarki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż owoce i posyp je kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut - kruszonka musi się zezłocić.
Podawaj ciepłe np.z lodami.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz