środa, 29 kwietnia 2015

Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi


U nas dalej rządzą makarony! Dzisiaj proponuję bezglutenowe spaghetti z komosą z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi. Bardzo aromatyczne, smaczne i syte danie - nie tylko dla bezglutenków ;)



Składniki:
200 g pomidorków koktajlowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 czosnku
½  pęczka natki pietruszki
½ szklanki białego wytrawnego wina
250 g obranych i oczyszczonych krewetek

Makaron ugotuj al dente – 8 minut. Pomidorki przekrój na połówki. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć drobno posiekany czosnek i zeszklij go przez 1 minutę.  Wlej wino, włóż pomidorki i trzymaj na mocnym ogniu, aż sos częściowo odparuje i zgęstnieje, a pomidorki się pomarszczą. Dodaj krewetki i podduś 2-3 minuty z pomidorkami.  Dopraw do smaku solą. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekana pietruszką.


Smacznego :)



1 komentarz: