![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifPQxIZ7-WNDcwfF4VHuQTAm93UDsFUOyRvrPmGz1wYoZe5IS96Zd48s8rPaHiO7RTvtDGAmcpQtF3tO5BqOKU0-9vRJc3XScgBvFfAYMMM47rdBZVxW40B5ZxKQhDmEDJysjSu6CxWxo/s200/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk79LbWp9zQ-NVzLGiv6OHUEUShxqGLFmBr4FmUCG6C7p9SOn7Z3XKp-ZDtJciNPe6LzzVXWuYG5roJ_-dCmpkYb2txx1NyCIqI1tVJgEW5Zk7RcBFoRx71rK7OQbRGdQlA7Mhmz4J3mk/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-V9_f3-wE-hvasBiMcTdSNOiaNY3KffO5pQ5xlmW2EfDP5kJpvL94o706WJxbSd7eWe7yJ3mvXSPMWmZbFoDrBfZVAaAcdkfPBn26XE6n0HdaodxT69LeXSo2oEK3iqugsE_G4JPwsyY/s200/bezgluten_wl.png)
Przepyszny domowy makaron z boczkiem i brokułami. Danie proste i szybkie do wykonania, przy czym niezwykle smaczne i efektowne. Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
200 g bezglutenowego makaronu domowego - Casarecce Garofalo
1 ząbek czosnku
1 duży brokuł
1 cebula
ok. 20 dag boczku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Parmezan
Makaron ugotuj o 1 minutę krócej niż zaleca przepis na opakowaniu. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Brokuły podziel na różyczki i wrzuć do lekko osolonego wrzątku, po 2 minutach wyjmij i przelej go zimną wodą. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, podsmaż.Dodaj cebulkę i zeszklij, po chwili dodaj boczek. Na patelnie wrzuć makaron, brokuły i całość delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypane parmezanem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz