poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Bezglutenowy makaron z boczkiem i brokułami



Przepyszny domowy makaron z boczkiem i brokułami. Danie proste i szybkie do wykonania, przy czym niezwykle smaczne i efektowne. Polecam gorąco!

SKŁADNIKI: 
200 g bezglutenowego makaronu domowego - Casarecce Garofalo 
1 ząbek czosnku
1 duży brokuł 
1 cebula 
ok. 20 dag boczku
oliwa z oliwek
sól, pieprz 
Parmezan

Makaron ugotuj o 1 minutę krócej niż zaleca przepis na opakowaniu. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Brokuły podziel na różyczki i wrzuć do lekko osolonego wrzątku, po 2 minutach wyjmij i przelej go zimną wodą. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, podsmaż.Dodaj cebulkę i zeszklij, po chwili dodaj boczek. Na patelnie wrzuć makaron, brokuły i całość delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypane parmezanem.


Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz