


Przepyszny domowy makaron z boczkiem i brokułami. Danie proste i szybkie do wykonania, przy czym niezwykle smaczne i efektowne. Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
200 g bezglutenowego makaronu domowego - Casarecce Garofalo
1 ząbek czosnku
1 duży brokuł
1 cebula
ok. 20 dag boczku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Parmezan
Makaron ugotuj o 1 minutę krócej niż zaleca przepis na opakowaniu. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Brokuły podziel na różyczki i wrzuć do lekko osolonego wrzątku, po 2 minutach wyjmij i przelej go zimną wodą. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, podsmaż.Dodaj cebulkę i zeszklij, po chwili dodaj boczek. Na patelnie wrzuć makaron, brokuły i całość delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypane parmezanem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz