Bezglutenowa, bez zbożowa domowa granola w pysznej wersji orzechowo - kokosowej. Z dodatkiem siemienia lnianego i babki płesznik to prawdziwa bomba błonnikowa. Można ją jeść z mlekiem (rewelacyjnie smakuje z mlekiem orzechowym) lub jogurtem, posypywać sałatki.Z dodatkiem owoców będzie zdrowym i smacznym posiłkiem.
Składniki:
400 g mieszanki orzechów (np: włoskie, laskowe, płatki migdałowe, nerkowce)
1/2 szklanki siemienia lnianego
1/2 szklanki nasion słonecznika
1/4 szklanki babki płesznik
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
3 łyżki miodu
1/3 szklanki soku jabłkowego
100 g wiórków kokosowych
Smacznego :)
uwielbiam domową granolę, ale u mnie szybko znika! :)
OdpowiedzUsuńGranola. Najlepsze rzecz na świecie <3 Tylko w mojej jest często jeszcze trzy/cztery rodzaje płatków :D Śniadanie dające tyle energii. Myślę, że Twoją wersją fajnie by się połączyły suszone owoce :)
OdpowiedzUsuńCzy do tej granoli mogę dodać np. 2 szklanki płatków owsianych i ile miodu wtedy dodać, z pół szklanki? Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńile to ma kalorii?
OdpowiedzUsuńA ile ma kalorii?
OdpowiedzUsuń