![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWgUAr5KXQBdU6xcE1NMl7v2kxTYQ9lb2llNgXghEARIKVMmMETh0ezizq-9IoSusfNMCEFUYncHcG4Vw6HJeAcdy4Zm9xzlX56VYyiaFVzqj4xoEF8Jztd3EUcig5XPe_uaSS85fAbyI/s1600/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDiCk6pyWed3MlFfOjUWkaB4aNd3KdU8euNupUiBdttVruBCjwZVo9CvisQlDfAFBe_VaT2OgvYbQjz67f9dE7HB98WKIAyNbHx3tzaDAj5Op6Wps7STvP-JX2J_antSfE3z8Ue8is83w/s1600/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ0dfgH02p310pPspedsszuA0PKi9thjxuyORbopCEwvtkFmAiUl1DnQQ_cmH_sGji_PR7fcOgY30bsFubrVyorbcylywKB_WEJIIFNxvlkCCaRuRQLH7W6FPbz-0MHTpQ3cNfOBwADiQ/s1600/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRkp_TLVMFy7Up9GQl9KIWGAi7B1UVaZvPDpkPizKwYeW85Oyt8UIh4IveVycGr1C4pEucUVY3StQjiJJXVW2lY4MwJAj2mwzjidKe8tON3xGe80Yi2JjS1jCzAZAijXm38OYOZhuOkdw/s1600/wegetarianskie_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcD-j1HTtF3uUrkJQKBM0Jtow8q6eqL7MgZUS9KX1p0nr_pLMGL5VgXJtEW8ByQjeSgUQfb2YR_7RpcTMT-ogxzKoWpsX1S1Xrj2rQeDAY6ANm3fCTeeXyiWFM0XIpl2t4MUbIEn6aW8o/s1600/pudding.jpg)
Pyszny, kokosowy pudding z chia z dodatkiem owoców. Delikatny, kremowy i oryginalny deser. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/4 szklanki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
200 ml mleka kokosowego bio
150 ml wody
1 łyżka cukru brzozowego (ksylitolu)
mrożone owoce miękkie - u mnie jagody
wiórki kokosowe do posypania
Do garnka wsyp nasiona chia, wlej wodę i mleko kokosowe, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na minimalnym ogniu przez ok. 15 minut. Dodaj owoce i przelej do szklaneczek.
Podawaj schłodzone posypane wiórkami kokosowymi.
Smacznego :)
uwielbiam takie puddingi na bazie chia, a już zwłaszcza kokosowe!
OdpowiedzUsuń