środa, 22 kwietnia 2015

Kokosowy pudding z chia



Pyszny, kokosowy pudding z chia z dodatkiem owoców. Delikatny, kremowy i oryginalny deser. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/4 szklanki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
200 ml mleka kokosowego bio
150 ml wody
1 łyżka cukru brzozowego (ksylitolu)
mrożone owoce miękkie - u mnie jagody
wiórki kokosowe do posypania

 Do garnka wsyp nasiona chia, wlej wodę i mleko kokosowe, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na minimalnym ogniu przez ok. 15  minut. Dodaj owoce i przelej do szklaneczek.
Podawaj schłodzone posypane wiórkami kokosowymi.

 Smacznego :)

1 komentarz:

  1. uwielbiam takie puddingi na bazie chia, a już zwłaszcza kokosowe!

    OdpowiedzUsuń