wtorek, 14 kwietnia 2015

Sałatka z makaronem bezglutenowym i tuńczykiem


Lekka, pyszna i kolorowa sałatka z najlepszym na świecie bezglutenowym makaronem Garofalo!
Idealna na lunch do pracy. Polecam gorąco!

SKŁADNIKI na 2 porcje:
100 g makaronu bezglutenowego penne  z komosą Garofalo
1 mały brokuł
8-10 pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i zahartuj.
Brokuła podziel na różyczki, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź. Pomidorki pokrój na połówki. Wymieszaj makaron z brokułami, pomidorkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odsączonym z zalewy tuńczykiem. Dopraw do smaku.
Odstaw na 30 minut by smaki sie "przegryzły". Podawaj schłodzoną.

Smacznego :)




1 komentarz:

  1. mam dziś szczęście do fajnych tuńczykowych propozycji! świetna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń