wtorek, 14 kwietnia 2015
Sałatka z makaronem bezglutenowym i tuńczykiem
Lekka, pyszna i kolorowa sałatka z najlepszym na świecie bezglutenowym makaronem Garofalo!
Idealna na lunch do pracy. Polecam gorąco!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
100 g makaronu bezglutenowego penne z komosą Garofalo
1 mały brokuł
8-10 pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i zahartuj.
Brokuła podziel na różyczki, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź. Pomidorki pokrój na połówki. Wymieszaj makaron z brokułami, pomidorkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odsączonym z zalewy tuńczykiem. Dopraw do smaku.
Odstaw na 30 minut by smaki sie "przegryzły". Podawaj schłodzoną.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mam dziś szczęście do fajnych tuńczykowych propozycji! świetna sałatka :)
OdpowiedzUsuńnapewno wypróbuje bo jedziemy na imieniny i musze sobie coś wziąść ze sobą
OdpowiedzUsuń