Ciasto bez glutenu i bez dodatku cukru? Tak - i do tego banalne w wykonaniu, szybkie i bardzo, bardzo smaczne :) Mix jogurtowy Nutri Free zawiera tylko naturalne cukry, nie ma środków konserwujących czy polepszaczy. Ciasto jest słodkie, pięknie pachnie i jest naprawdę przepyszne. Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
350 g mixu jogurtowego Nutri free
3 jajka
100 g oleju słonecznikowego
80 g mleka
Mieszankę wysyp do miski. Dodaj jajka, oliwę i miksuj mikserem elektrycznym na średnich obrotach. Powolii dolewaj mleko cały czas miksując.
tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej do niej ciasto. Wyrównaj powierzchnię.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Upieczone ciasto dowolnie udekoruj.
Smacznego :)
Będę często zaglądać, bo własnie przeszłam na dietę bezglutenową
OdpowiedzUsuń