



.jpg)
Bezglutenowe linguine z sosem pomidorowym to klasyka kuchni włoskiem zatem nie może jej zabraknąć u nas :) Prostota jest nie tylko wygodna, ale także przepyszna!
SKŁADNIKI:
500 g makaronu linguine Garofaloz komosą ryżową
1 kg mięsistych pomidorów lub 800 g pomidorów z puszki
2 cebule
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
Sól, pieprz, oregano
Świeża bazylia
SOS: pomidory sparz i zdejmij z nich skórkę, wydrąż gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, podduś oliwę i czosnek, dodaj pokrojone pomidory, przypraw solą, pieprzem i oregano. Podduś i odparuj . Bazylie pokrój w paseczki i domieszaj do sosu. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i podawaj z sosem.
Smacznego :)

To dla mnie obiad idealny!
OdpowiedzUsuń