Bezmleczna, bezlaktozowa, wegańska bita śmietana. Przepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów.
Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :)
SKŁADNIKI:
1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce
2 łyżki cukru pudru
Schłodzona puszkę mleka otwórz ( nie wstrząsaj i nie przewracaj puszki) i delikatnie oddziel gęstą śmietankę od wody kokosowej. Do śmietanki dodaj cukier puder i zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Konsystencja powinna być jak tradycyjnej śmietanki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz