![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1QqlL_CJG0eJbOLF3NjHYdv2LGTwbs011qsO0Z0NltJyQbZAJnmqOme5o5H2ChXRQkLL_jgnRMgXGHQTKuLNqzy2Dadnz3T3SEGTzQQvGusHspwhVbcniirAZty6VPaDmGCpgl0-8x3o/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSbo7Rkjv0QAGl4n9ldUEAupgBFG8O0Rt1n5dxbwrb77kUOtEBg-6sMLu_A39sEJsghIUPgjR-oyY3xmdWM5duHs2GxCzPV_OYBL9Ja0qr15QHLawVGhQC-z0Q4i_XV-a5OHYst4e6S6s/s200/bezgluten_wl.png)
Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka - idealne dla alergików i osób na diecie (tutaj z umiarem;))
Przepyszne, chrupiące, bakaliowe i zdrowe ciastka - bardzo proste i szybkie do wykonania.
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
50 g sezamu
100 g płatków migdałowych
100 g posiekanych orzechów włoskich
100 g nasion słonecznika
50 g nasion chia
3 białka jaja
4 łyżki miodu
20 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15-20 minut - ciasteczka mają się zezłocić. Z blachy zdejmuj gdy przestygną.
Smacznego :)
jak widzę te wszystkie orzeszki to od razu nabieram ochoty, aby porwać choćby jedno :)
OdpowiedzUsuńja tam lubię owsiane, pomimo że gluten mi szkodzi to ciastka owsiane z płatków ekologicznych dobrze mi się przyswajają
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuń