

Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka - idealne dla alergików i osób na diecie (tutaj z umiarem;))
Przepyszne, chrupiące, bakaliowe i zdrowe ciastka - bardzo proste i szybkie do wykonania.
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
50 g sezamu
100 g płatków migdałowych
100 g posiekanych orzechów włoskich
100 g nasion słonecznika
50 g nasion chia
3 białka jaja
4 łyżki miodu
20 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15-20 minut - ciasteczka mają się zezłocić. Z blachy zdejmuj gdy przestygną.
Smacznego :)
jak widzę te wszystkie orzeszki to od razu nabieram ochoty, aby porwać choćby jedno :)
OdpowiedzUsuńja tam lubię owsiane, pomimo że gluten mi szkodzi to ciastka owsiane z płatków ekologicznych dobrze mi się przyswajają
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuń