środa, 3 czerwca 2015
Bezglutenowe knedle z truskawkami
Bezglutenowe knedle z truskawkami - szybkie i proste do wykonania. Świetny sposób na wykorzystanie nadwyżki ugotowanych ziemniaków :). Bardzo smaczne i delikatne. Polecam :)
SKŁADNIKI na 2 porcje
250 g ugotowanych ziemniaków
1 jajko
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
3 łyżki mąki ryżowej
sól
truskawki
Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj blenderem.
Truskawki umyj o obierz.
Do ziemniaków dodaj jajko i mąkę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Umieść na nim truskawkę i dokładnie sklej.
Przygotowane knedle wrzucaj do wrzącej, lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotuj jeszcze 2 minuty i delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową.
Możesz podawać posypane cukrem lub polane jogurtem naturalnym.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super knedle, zdrowe, lekkie i z pysznymi truskawkami!
OdpowiedzUsuń