wtorek, 16 czerwca 2015
Bezglutenowe naleśniki z truskawkami
Rewelacyjne bezglutenowe naleśniki z truskawkami, polane dodatkowo musem truskawkowym - na śniadanie, deser lub podwieczorek. Przepyszna klasyka!
SKŁADNIKI na ok. 10 naleśników
ok. 2 szklanek wody gazowanej
2 jajka
200 g mieszanki bezglutenowej (u mnie Mieszanka Nutri Free per dolci)
1 łyżka oleju
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia
truskawki
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans (zgęstnieje).
Patelnie bardzo dobrze rozgrzej i lekko natłuść olejem kokosowym - ja używam pędzelka. Wlewaj na patelnie porcje ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor.
Gotowe naleśniki przełóż pokrojonymi na kawałki truskawkami i polej musem truskawkowym przygotowanym ze świeżo zmiksowanych truskawek.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńAle jak to robisz, że są takie cieńkie?
OdpowiedzUsuń