wtorek, 23 czerwca 2015

Bezglutenowe spaghetti z pesto z bobu


Bezglutenowe spaghetti z bobem - niezwykle smaczne, sycące i zdrowe danie, bogate w wartości odżywcze. Bób lubię najbardziej świeży, prosto ze straganu, ugotowany w wodzie z dodatkiem dobrej oliwy z oliwek, ale to danie smakuje  naprawdę rewelacyjnie!   Polecam :)


SKŁADNIKI na 4 porcje:
500 g świeżego bobu
15 g rodzynek  
10 g płatków migdałowych  
1 łyżka oliwy z oliwek  
sól, pieprz
250 g bezglutenowego spaghetti np. z quinoa Garofalo (klik)

Spaghetti ugotuj al dente.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, lekko przestudź i obierz.
Obrany, ciepły bób zmiksuj z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Dodaj oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z pesto z bobu i podawaj.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz