wtorek, 23 czerwca 2015
Bezglutenowe spaghetti z pesto z bobu
Bezglutenowe spaghetti z bobem - niezwykle smaczne, sycące i zdrowe danie, bogate w wartości odżywcze. Bób lubię najbardziej świeży, prosto ze straganu, ugotowany w wodzie z dodatkiem dobrej oliwy z oliwek, ale to danie smakuje naprawdę rewelacyjnie! Polecam :)
SKŁADNIKI na 4 porcje:
500 g świeżego bobu
15 g rodzynek
10 g płatków migdałowych
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
250 g bezglutenowego spaghetti np. z quinoa Garofalo (klik)
Spaghetti ugotuj al dente.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, lekko przestudź i obierz.
Obrany, ciepły bób zmiksuj z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Dodaj oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z pesto z bobu i podawaj.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz