![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPQ7AYZkhBs6iB4Oi95I1pE1MAU9uN3UV0T5ss348lfH1Yf3lbv1GmKomB2eolfbBA7VthqVboS7RjJ2FniXNiQaoFiitbO6chnuFYB7GvGfvSslWBkNF8NIbyBltXYOPR1XnJk01HWUs/s1600/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-x7d9Q2KCAUJnhDJnOp25f5GndYbV09-ZU460Zq7vmeJ4fgPqp5TJVUftctWYs7PenjKO_Y4jNuEHnh1OXxvhLCvT-Ss0xzeTphQN4FDXO95H3GjhFelpxcM6g5PNM_eAr7amNJC0i3I/s1600/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjebWmHddUdsDd-Qc2meWWLYBUJxtq1Cxu1waNMdgNvoKN6cQ7-LMRd5vU53UhMS23RQ-sT6CX5LuId8DKUKlMedR2nxSmrf-ejMCVbR4zIwTj-TdhAIsuWtsnyNXg96MonVsUt4XADMdY/s1600/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibARPYhVq66QJdmXwGRuhpMNnEpVpQbL6U901C_3vG8V-waV-yHH6XzHRNd7wztBpfV1jEfRi1CEVLID1cEwmrcv2Q4WICqbYLnQsZIDlhp6_L3PZZB3yMftu9lnZfMdV2Z3r5Ddkad08/s1600/wegetarianskie_wl.png)
Makaron z truskawkami w wersji bez glutenu i laktozy - smak dzieciństwa - danie idealne na Dzień Dziecka:) Makaron z dodatkiem komosy - idealnie al dente z kremowym, delikatnym musem z truskawek i mleczkiem kokosowym. Podałam z kleksem z bitej śmietanki kokosowej. Obowiązkowe danie w sezonie truskawkowym :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
120 g makaronu bezglutenowego - u mnie Garofalo falbanka
2 szklanki truskawek + kilka do przybrania
1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego przez kilka godzin w lodówce
2-3 łyżki cukru brzozowego
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mleczko kokosowe otwórz i delikatnie zdejmij łyżką wytworzoną na wierzchu śmietankę. Truskawki zmiksuj ze śmietanką kokosową i cukrem. Przygotowanym sosem polej makaron.
Możesz podać z kleksem bitej śmietanki kokosowej z tego przepisu.
Smacznego :)
Mam coś bardzo podobnego na dzisiejszy lunch, tylko makaron mam kukurydziany i duuuuuuzo więcej sosiku truskawkowego; )
OdpowiedzUsuńMam coś bardzo podobnego na dzisiejszy lunch, tylko makaron mam kukurydziany i duuuuuuzo więcej sosiku truskawkowego; )
OdpowiedzUsuńprosto, smacznie i lekko :)
OdpowiedzUsuń