poniedziałek, 1 czerwca 2015

Makaron z truskawkami - bez glutenu i laktozy


Makaron z truskawkami w wersji bez glutenu i laktozy - smak dzieciństwa - danie idealne na Dzień Dziecka:) Makaron z dodatkiem komosy - idealnie al dente z kremowym, delikatnym musem z truskawek i mleczkiem kokosowym. Podałam z kleksem z bitej śmietanki kokosowej. Obowiązkowe danie w sezonie truskawkowym :)

SKŁADNIKI na 2 porcje: 
120 g makaronu bezglutenowego - u mnie Garofalo falbanka
2 szklanki truskawek + kilka do przybrania
1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego przez kilka godzin w lodówce
2-3 łyżki cukru brzozowego

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.  Mleczko kokosowe otwórz i delikatnie zdejmij łyżką wytworzoną na wierzchu śmietankę. Truskawki zmiksuj ze śmietanką kokosową i cukrem. Przygotowanym sosem polej makaron.
Możesz podać z kleksem bitej śmietanki kokosowej z tego przepisu.

Smacznego :)







 

3 komentarze:

  1. Mam coś bardzo podobnego na dzisiejszy lunch, tylko makaron mam kukurydziany i duuuuuuzo więcej sosiku truskawkowego; )

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam coś bardzo podobnego na dzisiejszy lunch, tylko makaron mam kukurydziany i duuuuuuzo więcej sosiku truskawkowego; )

    OdpowiedzUsuń