piątek, 12 czerwca 2015

Roladki z kurczaka ze szparagami

 
Szparagi owinięte w filet z kurczaka i szynkę parmeńską - proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Bezglutenowe, niezwykle smaczne i lekkie danie. Polecam gorąco!

Składniki na 2 porcje:
2 średnie piersi z kurczaka
6-8 zielonych szparagów
4 plastry szynki parmeńskiej
oliwa z oliwek
1/3 szklanki białego wytrawnego wina


Szparagi oczyść i podgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie.
Filet z kurczaka rozbij, popieprz i na środku ułóż podgotowane szparagi. Zawiń w roladkę, owiń plastrami szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką.
W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i obsmaż roladkę ze wszystkich stron, wlej wino i duś pod przykryciem około 20 minut dolewając wodę w razie konieczności.
Podawaj z kaszą lub ryżem.

Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Bardzo fajne roladki. Uwielbiam dania z kurczakiem w roli głównej :)

    OdpowiedzUsuń