środa, 8 lipca 2015
Bezglutenowe racuchy z jagodami i malinami
Bezglutenowe racuchy z owocami - dowód na to, że dieta bezglutenowa może być naprawdę pyszna! Są po prostu wspaniałe. Musicie koniecznie spróbować :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
50 g mąki gryczanej
100 g mąki ryżowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
12 g świeżych drożdży
1 łyżka cukru
1 jajo
3/4 szklanki letniego mleka - użyłam migdałowego
owoce miękkie: borówka,maliny
Drożdże pokrusz, wymieszaj z 1/2 szklanki letniego mleka i cukrem. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Mąki wymieszaj wlej resztę mleka, zaczyn drożdżowy i wbij jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj drewnianą łyżka. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30-40 minut.
Wyrośnięte ciasto wymieszaj z owocami. Patelnie teflonową dobrze rozgrzej.
Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z jogurtem i miodem.
Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuń