czwartek, 2 lipca 2015

Bezglutenowe tiramisu z truskawkami



Bezglutenowe tiramisu z truskawkami - po prostu poezja na talerzu... Klasyczne tiramisu na pysznych biszkoptach Nutri Free  z dodatkiem soczystych i słodkich truskawek. Deser , które,u ciężko się oprzeć i poprzestać na kilku łyżkach. Niebiański smak.


SKŁADNIKI:
1/2 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik)
250 g serka mascarpone
1 żółtko
2 łyżeczki cukru pudru
1 filiżanka mocnej wystudzonej kawy
2 łyżki likieru Amaretto
ok. 300 g truskawek
kakao do posypania


Serek mascarpone utrzyj mikserem z żółtkiem i cukrem pudrem.
Truskawki pokrój na plastry. Kawe przelej do miseczki i wymieszaj z amaretto.
Na dnie naczynia umieść warstwę truskawek, a następnie biszkopty zanurz na moment w kawie i ułóż na owocach. Na biszkoptach rozsmaruj warstwę kremu i układaj kolejno: truskawki, biszkopty namoczone w kawie i krem. Wierzch deseru udekoruj truskawkami i posyp kakao.
Deser schłodz przez kilka godzin w lodówce i podawaj.

Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz