sobota, 11 lipca 2015
Bezglutenowy omlet biszkoptowy z owocami
Biszkoptowy, bezglutenowy omlet z owocami. Smakuje jak najlepsze ciasto biszkoptowe, a z dodatkiem świeżych owoców i jogurtu greckiego to poezja na talerzu! Na śniadanie, lekki lunch lub podwieczorek - smakuje wszystkim bez wyjątku. Koniecznie spróbujcie!
Składniki na 1 porcję:
2 jajka
2 łyżki mąki bezglutenowej ( u mnie Mix Per Pane NUTRI FREE)
2 łyżki cukru
3/4 szklanki sezownowych owoców
1/2 szklanki gęstego jogurtu lub serka waniliowego
1 łyżeczka oleju kokosowego
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i cukier. Delikatnie zmiksuj.
Na dużej ptaelni rozgrzej olej i wylej biszkoptowe ciasto. Łyżką dokładnie i równo rozprowadź na całej patelni. Smaż na złoty kolor z obu stron. Gotowy omlet posmaruj jogurtem lub serkiem i udekorujnowocami.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
miałam taki dzisiaj na śniadanie (tylko w czekoladowej wersji)! :)
OdpowiedzUsuńświetny omlet, a podany z tymi owocami to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuń