poniedziałek, 20 lipca 2015

Quinoa z owocami i kremem z zielonego groszku



Komosa ryżowa z owocami lata i kremem z zielonego groszku - lekka i orzeźwiająca propozycja na letni obiad lub drugie śniadanie. Danie to bomba błonnikowa, Danie jest pyszne i idealne na upały. Polecam gorąco!


SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki komosy ryżowej
1 szklanka truskawek
1 szklanka malin
ok. 00 g świeżego zielonego groszku
opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek


Komosę ugotuj w 1 szklance lekko osolonej wody. Przestudź. Groszek obierz, zalej wrzątkiem i gotuj 10 minut na średnim ogniu, zmiksuj na gęsty krem.
Owoce umyj, obierz i podziel na mniejsze kawałki, a następnie wymieszaj z ugotowana komosą. Podawaj z paroma łyżkami kremu z groszku.

Smacznego :)





1 komentarz: