W końcu mam mój idealny przepis na pierogi z idealnie dobranej mieszanki do tego przeznaczonej. Pierogi czy ravioli wychodzą i smakują jak najlepsze, tradycyjne, glutenowe wyroby. Sprężyste jędrne i spójne, a tym samym delikatne. Ciasto nie rozwala się, pierogi są bezproblemowe przy wyrabianiu i klejeniu. Dla mnie idealne.
SKŁADNIKI:
300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik)
3 jajka
15-20 g oliwy z oliwek
40 g wody
szczypta soli
Mix wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite i elastyczne. Odstaw na 15 minut.
Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj i wycinaj pierogi. Nakładaj przygotowany, ulubiony farsz i sklejaj.
Przygotowane pierogi wrzucaj na lekko posolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu.
Smacznego :)
Ile pierogów wychodzi z porcji?
OdpowiedzUsuń