wtorek, 1 września 2015

Bezglutenowe kruche ciasteczka






Ciasteczka kruche bezglutenowe  które zawsze się udają.:) Są proste do wykonania, bardzo kruche i delikatne. Idealne do szkolnej śniadaniówki. Przepis z dedykacja dla jednej z czytelniczek bloga  - Asi R. :-)

SKŁADNIKI:
500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free
200 g cukru pudru
220 g masła
2 jajka

 Mąką z cukrem wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj jajka i całe ciasto dokładnie wyrób. Musi być gładkie i elastyczne - może się trochę kleić, ale nie dodawaj mąki. Ciasto uformuj w kulę i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut - do złotego koloru.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz