sobota, 12 września 2015

Bezglutenowe pancakes

 
 Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Proste i szybkie do wykonania placuszki z dodatkiem owoców i syropu klonowego lub miodu. Pyszny początek dnia. Polecam!

SKŁADNIKI:
250 ml maślanki 
200 g mieszanki chlebowej Mix per pane Nutri free
1 jajko 
1 płaska łyżeczka sody 
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 
szczypta soli 
1 łyżka cukru 
50 ml oliwy 
miód 
borówki

W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Maślankę wymieszaj dokładnie z jajkami i oliwą. Połącz zawartość obu naczyń.  Na dobrze rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką niewielkie placki ciasta. Smaż je na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z borówkami i miodem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz