niedziela, 18 października 2015

Bezglutenowe ciasteczka z musli


Bardzo proste, szybkie i pyszne ciasteczka bezglutenowe.  Ja dałam musli Nutrifree z płatkami kukurydzianymi i owocami suszonymi dzięki czemu ciasteczka były cudownie delikatne i chrupiące. 
To jedne z tych wypieków , którymi nie da się tylko poczęstować. Doskonałe do kawy, ale też szklanki mleka. Gorąco Wam polecam!
Z podanej porcji wyszło mi 24 ciastka.


SKŁADNIKI:
190 g roztopionego masła
140 g bezglutenowego musli z owocami - u mnie Nutrifree (klik)
30 g wiórków kokosowych
100 g bezglutenowych płatków owsianych
80 g mąki ryżowej bezglutenowej
25 g mąki kukurydzianej drobnej
20 g mąki kokosowej
80 g brązowego cukru
40 g sezamu
10 g chia
1 łyżka midou
1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki soli
2 roztrzepane jajka

 Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka spłaszcz łyżką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 12-14  minut.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz