poniedziałek, 9 listopada 2015
Batoniki orzechowe - bez mąki, mleka i tłuszczu
Batoniki orzechowe bez mąki, tłuszczu, cukru - idealne na jesienną aurę! Chrupiące i bardzo smaczne. Proste do wykonania. Świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska. Wysokokaloryczne, ale niezwykle zdrowe. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
400 g mieszanych orzechów (u mnie włoskie, laskowe, nerkowce, migdały)
1 całe jajo
2 białka jaja
3 łyżki miodu (ok.40g) - użyłam rzepakowego
Orzechy posiekaj. W misce wymieszaj orzechy, dodaj rozpuszczony miód, jajko i białka.Dokładnie wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę ( u mnie o wymiarach ok. 20x30) wyłóż papierem do pieczenia wyłóż mieszankę. Łyżką wciśnij ją w dno blachy.
Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut - piecz na złoty kolor. Pozostaw w piekarniku do całkowitego wystudzenia i pokrój na batoniki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
zdrowe najlepsze! i domowe<3
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :D
uwielbiam takie batoniki!
OdpowiedzUsuńŚwietne. I jakie proste! :)
OdpowiedzUsuń