Kruche i bardzo delikatne ciasteczka migdałowe. W opcji do wykonania także w wersji bezmlecznej. Bardzo, bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:
90 g mąki migdałowej
160 g Mix per dolci Nutrifree
100 g masła lub oleju kokosowego
90 g drobnego cukru
1 całe jajo+ 1 żółko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Cukier puder do posypania
Mąka ryżowa do podsypania
Mąki wsyp do miski i wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
Dodaj schłodzone masło lub olej kokosowy, żółtka i wyrób gładkie, jednolite i elastyczne ciasto.
Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 1 godzinę do lodówki.Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm na wysypanym mąką stole i wykrawaj ciasteczka.
Układaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 10 minut.
Wystudź.Gotowe ciastka posyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz