środa, 9 grudnia 2015

Bezglutenowe świąteczne Tiramisu

 Bezglutenowe, proste i przepyszne Tiramisu w świątecznej odsłonie. Klasyka w najlepszym wydaniu.

SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru
1 szklanka mocnej czarnej kawy
50 ml amaretto lub brendy
ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free
kakao do posypania
czekoladowe gwiazdki do ozdoby


 Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem.
Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj w głębokim naczyniu. Przykryj warstwą kremu. Czynność powtórz jeszcze 2 razy. Wierzch posyp ciemnym kakao.

Dowolnie udekoruj.




1 komentarz: