Bezglutenowe, proste i przepyszne Tiramisu w świątecznej odsłonie. Klasyka w najlepszym wydaniu.
SKŁADNIKI:
250 g serka mascarpone
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru
1 szklanka mocnej czarnej kawy
50 ml amaretto lub brendy
ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free
kakao do posypania
czekoladowe gwiazdki do ozdoby
Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo
dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z
alkoholem.
Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj w głębokim naczyniu. Przykryj warstwą
kremu. Czynność powtórz jeszcze 2 razy. Wierzch posyp ciemnym kakao.
Dowolnie udekoruj.
Cudnie wygląda ... cóż na święta idealne !!!
OdpowiedzUsuń