Delikatna i przepyszna babka piaskowa. W smaku nie do odróżnienia od tradycyjnej i znika równie szybko :)
Gorąco Wam polecam!
SKŁADNIKI:
5 jaj
300 g drobnego cukru
250 g mieszanki Mix per Dolci
200 g masła
1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka bezglutenowego aromatu waniliowego
Jajka wbij do miski ubijaj mikserem ok. 5 minut na puszystą masę.
300 g drobnego cukru
250 g mieszanki Mix per Dolci
200 g masła
1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka bezglutenowego aromatu waniliowego
Jajka wbij do miski ubijaj mikserem ok. 5 minut na puszystą masę.
Stopniowo dodawaj cukier cały czas ubijając. Masa powinna podwoić objętość.
Mieszankę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej.
Dodawaj ją stopniowo do masy jajecznej.
Delikatnie wymieszaj tylko do
połączenia składników.
Dodaj 1 łyżkę aromatu i wymieszaj.
Masło roztop w garnuszku i
wrzące wlej do ciasta. Krótko zmiksuj.
Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem
i obsypanej mąką lub mielonymi migdałami formy - ciasto powinno zajmować nie więcej niż
2/3 objętości formy.
Piecz w
temperaturze 170ºC przez około 50 - 60 minut , do tzw. suchego patyczka.
Wyjmij
z piekarnika, po kilku minutach wyłóż i studź na kratce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz