piątek, 29 kwietnia 2016

Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami


 Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami - bardzo delikatne, aromatyczne połączenie a przy tym syte i bardzo smaczne.  Sezon szparagowy trwa wiec koniecznie spróbujcie! 

SKŁADNIKI: naleśniki (5 sztuk): 
100 g mąki bezglutenowej (użyłam mieszanki do pierogów Nutrifree
2 jajka 
300 ml mleka 1
 łyżka oleju 
szczypta soli 
nadzienie: 
300 g serka twarogowego homogenizowanego 
1 pęczek szparagów 
100 g wędzonego łososia 
sól, pieprz 


Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno.

1 komentarz: