piątek, 29 kwietnia 2016
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami - bardzo delikatne, aromatyczne połączenie a przy tym syte i bardzo smaczne. Sezon szparagowy trwa wiec koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI: naleśniki (5 sztuk):
100 g mąki bezglutenowej (użyłam mieszanki do pierogów Nutrifree)
2 jajka
300 ml mleka 1
łyżka oleju
szczypta soli
nadzienie:
300 g serka twarogowego homogenizowanego
1 pęczek szparagów
100 g wędzonego łososia
sól, pieprz
Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń