wtorek, 24 maja 2016
Bezglutenowy chlebek bananowy
Bezglutenowy chlebek bananowy. Słodki, wilgotny i bardzo smaczny. Uwielbiany przez dzieci i nie tylko. Bardzo prosty i szybki do wykonania. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. Polecam :)
SKŁADNIKI:
3 dojrzałe banany
1/3 szklanki roztopionego masła
1/2 szklanki ksylitolu (ew. zwykłego cukru)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki Mix per Dolci Nutrifree
Banany rozgnieć widelcem i wymieszaj z roztopionym masłem. Dodaj cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Na końcu dodaj mieszankę mąk wymieszaną z soda i szczyptą soli. Wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę (10x20 cm).
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopniu przez 1 godzinę.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz