piątek, 24 czerwca 2016
Deser kawowy z truskawkami
Deser z truskawkami i kawowym kremem z mascarpone – niebiańsko smaczny, rozpływający się w ustach… Puszysty krem z serka mascarpone o delikatnym smaku kawy połączony ze słodkimi truskawkami i biszkoptami. Przepis na krem rodem z Włoch, a reszta to już moja improwizacja… Schłodzony deser to istny raj dla podniebienia… Koniecznie spróbujcie.
SKŁADNIKI:
340 g serka mascarpone
2 jajka
4 łyżeczki cukru (ja wrzuciłam 3 Ksylitolu)
1 łyżeczka naturalnej mielonej kawy
truskawki
kilka biszkoptów lub ciastek bezglutenowych
Rozdziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzuć do serka mascarpone i miksuj kilka minut. Do masy serowej dodaj ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszaj. Truskawki pokrój w kostkę i umieść na dnie szklanki. Połóż na nie biszkopt, a następnie nałóż krem. Na wierzchu połóż kolejny biszkopt i udekoruj ciemną czekoladą. Deser schłodź w lodówce przez minimum 1 godzinę.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz