poniedziałek, 25 lipca 2016

Bezglutenowe tosty z morelami i rozmarynem


Chrupiące tosty ze podduszonymi na maśle morelami i rozmarynem - śniadanie w którym zakochałam się bez pamięci! Proste do wykonania, a smak po prostu boski.
Inspiracja od Gruszki z fartuszka :) Koniecznie spróbujcie.

SKŁADNIKI:
2 kromki chleba białego tostowego lub do podpieku ( u mnie Panfette Nutrifree )
4 morele
gałązka rozmarynu
2 łyżeczki masła
2 łyżki serka ricotta
syrop klonowy lub syrop z agawy

Morel pozbaw pestek i pokrój na ćwiartki. Rozmaryn drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, wrzuć morele i rozmaryn i podsmaż delikatnie mieszając.Morele zdejmij z patelni.
Na patelni rozgrzej pozostałą łyżeczkę masła, ułóż na patelni chleb i obsmaż z dwóch stron, aż do zezłocenia. Gotowe tosty posmaruj serkiem, na wierzchu ukłóż morele z rozmarynem. Całość skrop syropem klonowym.
Podawaj na ciepło.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz