Bezglutenowe tiramisu z jagodami - kwintesencja lata i poezja na talerzu...
Niebiański smak i prostota wykonania.Polecam.
SKŁADNIKI:
1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik)
250 g serka mascarpone
500 g śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
1 szklanka mocnej kawy, letniej
ok. 400 g jagód
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec wsyp cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i dokładnie zmiksuj.
Biszkopty zanurzaj na kilkanaście sekund w kawie i układaj blisko siebie w naczyniu lub blaszce. Na biszkoptach rozsmaruj 2/3
kremu i wysyp połowę jagód. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów namoczonym w kawie i rozsmaruj resztę kremu. Wierzch posyp jagodami.
Deser schłodź przez kilka godzin w lodówce i podawaj.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz